Gås med brunede/hvide kartofler, rødkål og syltede agurker

Fjerkræ er fællesbetegnelsen for fugle der holdes som husdyr i fangenskab for produktion af kød eller æg. Høns, ænder, gæs og kalkuner er de vigtigste typer af fjerkræ, men også perlehøns, vagtler, duer, fasaner, agerhøns og strudsefugle hører under fjerkræ.
Brugeravatar
erikit
Site Admin
Indlæg: 48
Tilmeldt: fre 19. okt 2018 22:47
Geografisk sted: Hundested

Gås med brunede/hvide kartofler, rødkål og syltede agurker

Indlæg af erikit » lør 10. nov 2018 12:48

Gæs er store fugle. Næbbet er meget kraftigt og stærkt, af hovedets længde eller kortere, ved roden meget højere end bredt. Næbbets hornlameller er kraftige og tykke, kegleformede og ret spidse. Næbneglen er stærk og stor og dækker hele næbspidsen. Næbbet er alt i alt udformet som et kraftigt bideredskab, egnet til at afbide og afrive alger, vandplanter og specielt græs, urter, blade og knopper, der udgør deres hoved føde. Animalsk føde søges som regel kun som ællinger. Næseborene findes omtrent på næbbets midte.

Halsen er ret lang, men kraftig og bevægelig. Kroppen er tung og stor, benene er af middelhøjde, bagtåen er kort og trind, uden svømmebræmme. Vingerne har lange overarme. Håndsvingfjerene er ret smalle og spidse. Vingen er uden vingespejl. Gæs er gode udholdende flyvere. Halen er afrundet med 16-18 styrefjer.

Opskrift på en virkelig lækker gåsesteg med brune/hvide kartofler, rødkål og syltede agurker
Dette er en PDF fil som du kan downloade, få større skrift eller printe ud. Du skal have Acrobat Reader installeret. Brug din browsers tilbageknap (pilen) for at komme retur efter du har set på pdf filen.

gasstegm.png
Tryk på billedet for at se et større billed. Brug din browsers tilbageknap (pilen) for at komme retur efter du har set på billedet

Her er en video der viser hvordan du gør gåsen klar til stegning. Bemærk at det der puttes ind i gåsen ikke er det samme som det der foreslås i opskriften. Brug det der anbefales i opskriften i stedet.

Her er videoen, der handler om hvordan du gør gåsen klar til ovnen.
Brug din browsers tilbageknap (pilen) for at komme retur efter du har set videoen.

Besvar